„Este una dintre cele mai crude pedepse de pe Pământ”. O femeie a fost omorâtă cu pietre pentru că deţinea un telefon mobil

de D.D.    |    29 Sep 2013   •   18:01
„Este una dintre cele mai crude pedepse de pe Pământ”. O femeie a fost omorâtă cu pietre pentru că deţinea un telefon mobil Foto: AP/Agerpres
O femeie din Pakistan a fost ucisă prin lapidare pentru că deţinea un telefon mobil. Lapidarea (omorârea cu pietre) este legală în state precum Pakistan, Irak sau Afganistan, relatează The Independent.

Arifa Bibi a fost ucisă de propriile rude după ce acestea au descoperit că femeia, mamă a doi copii, avea un telefon mobil. Considerând că deţinerea unui telefon mobil este o jignire la adresa religiei, femeia a fost lovită cu pietre până la moarte şi cadavrul acesteia a fost îngropat în deşert.

Lapidarea este practicată în 15 state din lume, fiind aplicată şi femeilor musulmane care au curajul de a denunţa un viol. O fată de 13 ani din Somalia, care a avut curajul să spună că a fost violată de trei bărbaţi, a fost îngropată în nisip până la nivelul gâtului şi omorâtă cu pietre de un grup de 50 de bărbaţi.

Naureen Shameem, o activistă a grupului international “Women Living Under Muslim Laws” precizează că „lapidarea este una dintre cele mai crude forme de pedepsire de pe Pământ, o modalitate de torturare a oamenilor până la moartea acestora”.

 


 

Parteneri
x close