Antena 3 CNN Externe Mai multe state europene, devastate de inundații puternice. A fost emis cod roșu

Mai multe state europene, devastate de inundații puternice. A fost emis cod roșu

Mai multe state europene, devastate de inundații puternice. A fost emis cod roșu
Sursa foto: Foto: pixabay.com
01 Iun 2016   •   22:37

Ploi diluviene au dus la noi inundații miercuri în Franța, înconjurând cu apă celebrul castel Chambord, în Austria și în sudul Germaniei, unde circa 50 de copii sunt nevoiți să doarmă la școală, transmite AFP.

După 8.000 de intervenții ale pompierilor în câteva zile în Franța, echipele de intervenție acționau în două departamente aflate la circa 100 de kilometri de Paris pentru care s-a lansat o avertizare cod roșu de inundații, al doilea nivel din cele trei ale sistemului francez de alertă.

În sudul Germaniei, unde inundațiile au făcut patru victime și au dus la rănirea a circa zece persoane în noaptea de duminică spre luni, creșterea nivelului apelor nu a mai făcut nicio victimă, dar a fost decretată stare de urgență în două districte bavareze — Rottal-Inn și Passau. Pe anumite porțiuni s-a întrerupt circulația rutieră, iar unii locuitori s-au refugiat pe acoperișuri. La Triftern, localitate cu 5.000 de locuitori, circa 50 de copii se pregăteau să înnopteze la școala aflată pe deal, neamenințată de creșterea apelor, dar care a ajuns inaccesibilă, potrivit unui purtător de cuvânt al primăriei.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close