x close

Europa post-Brexit. Angela Merkel anunță începutul unei noi etape în istoria blocului comunitar

de G.S.    |    24 Aug 2016   •   19:54
Europa post-Brexit. Angela Merkel anunță începutul unei noi etape în istoria blocului comunitar 416 Foto: Agerpres/EPA

Toată Europa a urmărit cu sufletul la gură cum Marea Britanie a decis să părăsească Uniunea Europeană. Deși premierul britanic a asigurat că procedura de ieșire din UE nu va fi demarată mai devreme de 1 ianuarie 2017, statele europene au început să gândească o nouă abordare europeană.

În acest context, cancelarul german Angela Merkel a explicat că cele 27 de state membre care mai rămân în UE trebuie să dezvolte un nou echilibru în Blocul comunitar și, mai important, să evite deciziile pripite.

"Situaţia politică este clară: Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană", a declarat Angela Merkel după întrevederea pe care a avut-o cu premierul Estoniei, Taavi Roivas.

"Vom intra într-o etapă a ascultării, a înţelegerii şi a tragerii de învăţăminte unii de la ceilalţi pentru a înţelege cu adevărat şi a dezvolta un nou echilibru la nivelul celor 27 de state membre UE", a adăugat Angela Merkel, potrivit agenţiei Reuters.

"Dacă vor fi luate decizii greşite de la început şi dacă nu se va ţine cont de ceilalţi, există riscul de a fi făcute multe erori", a subliniat Angela Merkel.

Sursă: Mediafax

Citeşte mai multe despre:

Europa Brexit etapa Brexit state uniunea europeana
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati