Antena 3 CNN Externe Europa, paralizată de ger la -50 de grade. Stare de URGENŢĂ în mai multe state europene

Europa, paralizată de ger la -50 de grade. Stare de URGENŢĂ în mai multe state europene

Europa, paralizată de ger la -50 de grade. Stare de URGENŢĂ în mai multe state europene
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Feb 2012   •   09:31

Gerul şi căderile masive de zăpadă au paralizat mai multe state din estul Europei. În mai multe zone din Serbia şi Bosnia a fost declarată starea de urgenţă, în timp ce în sudul Bulgariei a fost lovit de inundaţii. În plus, în estul extrem al Rusiei, temperaturile au atins şi -50 de grade.

Zăpadă cât vezi cu ochii şi un frig de crapă pietrele. Este peisajul dezolant oferit de oraşul rusesc Susuman. Localitatea a devenit una dintre cele mai reci zone de pe glob după ce mercurul din termometre a scăzut pănă la -50 de grade.

Bosnia este şi ea paralizată din cauza gerului şi a nămeţilor. Căderile masive de zăpadă au făcut ca zeci de localităţi să rămână izolate. Mii de persoane aflate în zone inaccesibile sunt evacuate cu ajutorul elicopterelor armatei.



În capitala Saraevo,  a fost declarată starea de urgenţă după ce zăpada a atins 1 metru înălţime. Până acum, 8 oameni şi-au pierdut viaţa din cauza temperaturilor scăzute.

Stare de urgenţă este şi în Serbia, acolo unde autorităţile spun că temperarturile extreme se vor menţine pănă la jumătatea lunii. În plus, guvernul a anunţat că este pregătit pentru posibilele inundaţii cauzate de topirea zăpezii.

În schimb, locuitorii unui sat din sudul Bulgariei, au fost luaţi de ape după ce un baraj din apropiere a cedat din cauza ploii. 5 oameni au murit si alţi 50 au fost salvaţi în ultimul moment. Alte inundaţii ar putea avea loc, în următoarele zile, în Grecia şi Turcia.





×
Subiecte în articol: zapada ninsoare Bulgaria Europa iarnă ger
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close