Antena 3 Externe Europa, paralizată de ger la -50 de grade. Stare de URGENŢĂ în mai multe state europene

Europa, paralizată de ger la -50 de grade. Stare de URGENŢĂ în mai multe state europene

07 Feb 2012   •   09:31
Europa, paralizată de ger la -50 de grade. Stare de URGENŢĂ în mai multe state europene Galerie foto (3) Foto: Agerpres

Gerul şi căderile masive de zăpadă au paralizat mai multe state din estul Europei. În mai multe zone din Serbia şi Bosnia a fost declarată starea de urgenţă, în timp ce în sudul Bulgariei a fost lovit de inundaţii. În plus, în estul extrem al Rusiei, temperaturile au atins şi -50 de grade.

Zăpadă cât vezi cu ochii şi un frig de crapă pietrele. Este peisajul dezolant oferit de oraşul rusesc Susuman. Localitatea a devenit una dintre cele mai reci zone de pe glob după ce mercurul din termometre a scăzut pănă la -50 de grade.

Bosnia este şi ea paralizată din cauza gerului şi a nămeţilor. Căderile masive de zăpadă au făcut ca zeci de localităţi să rămână izolate. Mii de persoane aflate în zone inaccesibile sunt evacuate cu ajutorul elicopterelor armatei.În capitala Saraevo,  a fost declarată starea de urgenţă după ce zăpada a atins 1 metru înălţime. Până acum, 8 oameni şi-au pierdut viaţa din cauza temperaturilor scăzute.

Stare de urgenţă este şi în Serbia, acolo unde autorităţile spun că temperarturile extreme se vor menţine pănă la jumătatea lunii. În plus, guvernul a anunţat că este pregătit pentru posibilele inundaţii cauzate de topirea zăpezii.

În schimb, locuitorii unui sat din sudul Bulgariei, au fost luaţi de ape după ce un baraj din apropiere a cedat din cauza ploii. 5 oameni au murit si alţi 50 au fost salvaţi în ultimul moment. Alte inundaţii ar putea avea loc, în următoarele zile, în Grecia şi Turcia.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close