Antena 3 CNN Externe ALEGERI SUA. Europa se pregătește pentru președintele Donald Trump. Anunțul făcut din Germania

ALEGERI SUA. Europa se pregătește pentru președintele Donald Trump. Anunțul făcut din Germania

ALEGERI SUA. Europa se pregătește pentru președintele Donald Trump. Anunțul făcut din Germania
09 Noi 2016   •   18:18

ALEGERI SUA. Ministerul de Externe german a indicat, miercuri, că o reuniune specială a şefilor diplomaţiilor din statele membre ale Uniunii Europene va avea loc duminică, la Bruxelles, ca urmare a victoriei surpriză a lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA, desfăşurate marţi, transmit AFP şi DPA.

''Ministrul de externe (Frank-Walter) Steinmeier salută organizarea, duminică, a unei reuniuni a miniştrilor de externe din Uniunea Europeană'' în urma scrutinului din Statele Unite, a indicat diplomaţia germană pentru AFP, în contextul în care luni la Bruxelles este oricum prevăzută reuniunea Consiliului Afaceri Externe al UE.

Anterior, şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini declarase că Uniunea Europeană "va continua să lucreze împreună' cu Statele Unite ale Americii, după victoria populistului republican Donald Trump în alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie.

"Legăturile dintre UE şi SUA sunt mai profunde decât orice schimbare politică", a scris, într-un mesaj pe Twitter, Federica Mogherini, primul responsabil european care a reacţionat la victoria lui Trump.

 

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close