Antena 3 CNN Externe Europa, spulberată de ger şi ninsoare. Sute de oameni au pierdut lupta cu forţa naturii

Europa, spulberată de ger şi ninsoare. Sute de oameni au pierdut lupta cu forţa naturii

Europa, spulberată de ger şi ninsoare. Sute de oameni au pierdut lupta cu forţa naturii
Sursa foto: Foto: Facebook
31 Ian 2012   •   07:16

Valul de frig glacial care s-a abătut, în ultimele zile, asupra Europei de Est a făcut, în total, aproape 50 de victime. Cele mai multe decese s-au înregistrat în Ucraina şi Polonia, mai ales în rândul persoanelor fără adăpost.

Gerul care domneşte, de patru zile, asupra Ucrainei a făcut, până acum, 18 victime, potrivit ministerului Sănătăţii de la Kiev. Aproape 500 de oameni au solicitat îngrijiri medicale pentru hipotermie şi degerături, iar cei mai mulţi dintre ei au fost internaţi în spital.

În Polonia, termometrele au arătat, deja, 27 de grade sub zero, în sud-estul ţării. Poliţia a anunţat că zece persoane au murit de frig la sfârşitul săptămânii trecute, ceea ce ridică bilanţul acestei ierni geroase la 46 de victime.

Autorităţile din Bulgaria nu au anunţat un bilanţ oficial al gerului şi ninsorilor. Dar presa menţionează cel puţin cinci victime, în majoritate săteni rătăciţi în zăpadă, în drum spre casă. Codul portocaliu de ger a fost extins, pentru mâine, la întreaga ţară după ce, ieri, s-au înregistrat minus 24 de grade în centrul Bulgariei.

Serbia se luptă cu urmările unor ninsori masive care au făcut trei victime şi au perturbat serios traficul rutier şi reţelele de energie electrică din sudul ţării. În 14 localităţi a fost decretată starea de urgenţă. Vântul puternic întârzie curăţarea zăpezii şi repararea liniilor electrice.

Camioanele abia pot răzbi printre troiene, ca să ajungă în sate. Sunt oameni care au nevoie de îngrijiri medicale şi trebuie duşi la spital. Este foarte greu, dar facem tot ce putem.

Valul de ger şi ninsoare a ajuns până în Turcia. Din cauza viscolului, pe aeroportul din Istanbul au fost anulate aproape 200 de curse, inclusiv spre Bucureşti. Autorităţile municipale au instituit codul roşu de alertă.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close