Antena 3 CNN Externe Europenii deplâng situaţia disperată a Greciei iar poporul elen se dezmiardă la soare

Europenii deplâng situaţia disperată a Greciei iar poporul elen se dezmiardă la soare

Europenii deplâng situaţia disperată a Greciei iar poporul elen se dezmiardă la soare
Sursa foto: Foto: Antena 3
04 Iun 2012   •   09:53

Grecii încearcă prin toate mijloacele să mai uite de problemele financiare pe care le au. Indiferent de buget, oamenii s-au bucurat de soare, iar cei mai îndrăzneţi au intrat şi în apă.

Oamenii sunt aşteptaţi la urne pe 17 iunie, într-un nou scrutin legislativ, pentru că Parlamentul ales în urmă cu aproape 2 luni nu a reuşit să formeze un Guvern acceptat de toată lumea.

Astfel, locuitorii Atenei au invadat plajele din jurul Capitalei pentru a se bucura de o zi însorită în apele mării, încercând să uite de problemele politice şi economice cu care se confruntă Grecia. Alegerile legislative de pe 17 iunie ar putea decide viitorul ţării. Până atunci, însă, grecii vor să se relaxeze..

"Salariile au fost tăiate, companiile pentru care lucram s-au închis. Situaţia este foarte dificilă. Aşadar, am venit aici ca să încerc să mă relaxez" a declarat o doamnă care se bucura de soare pe un şezlong.

"Părinţii noştri au dificultăţi financiare. Singura cale de a pleca într-o vacanţă este de a veni aici, lângă Atena, pentru a nu cheltui bani pe transport. Am venit aici cu câţiva prieteni şi mă voi distra măcar un pic, acum, că a început vara" susţine un tânăr din Grecia.

Alegerile sunt văzute de majoritatea grecilor drept un referendum pentru rămânerea sau părăsirea zonei euro.

Ţara a ajuns într-un impas politic, după votul neconcludent din 6 mai. Mii de oameni şi-au pierdut locurile de muncă după implementarea măsurilor de austeritate, adâncind efectele recesiunii.

×
Subiecte în articol: Grecia buget
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close