Antena 3 CNN Externe Europenii, la culmea disperării: Oraşe întregi ÎNGROPATE în zăpadă, ori LOVITE de inundaţii

Europenii, la culmea disperării: Oraşe întregi ÎNGROPATE în zăpadă, ori LOVITE de inundaţii

Europenii, la culmea disperării: Oraşe întregi ÎNGROPATE în zăpadă, ori LOVITE de inundaţii
Sursa foto: Foto:youreporter.it
28 Dec 2013   •   13:47

Intemperiile i-au adus la exasperare pe europeni. Mii de britanici trăiesc în beznă de patru zile, în timp ce inundaţiile continuă să facă ravagii. Şi italienii s-au trezit, peste noapte, în iadul alb. Drumurile au devenit impracticabile, iar localităţile din zonele montane au fost acoperite de un strat gros de zăpadă.

În timp ce şuvoaiele continuau să inunde curţile şi şoselele, prim-ministrul britanic, David Cameron, a vizitat zonele afectate, unde a dat piept cu sinistraţii furioşi.

Chiar şi acum, şase mii de britanici trăiesc fără curent electric, la patru zile de la declanşarea inundaţiilor.


Apele au depăşit un metru în anumite zone şi l-au forţat pe un şofer să îşi abandoneze bolidul în valoare de 150 de mii de lire în vâltoarea apelor. Apa a intrat la motor şi a scurcircuitat sistemul electric, astfel că geamurile s-au lăsat în jos şi au lăsat şuvoaiele să ajungă la scaunele de piele şi la ecranele din tetiere.

Vremea le-a dat bătăi de cap şi italienilor. Drumurile au devenit impracticabile, iar şoferii au fost nevoiţi să îşi facă loc printre nămeţi.

Zeci de turişti s-au trezit că maşinile lor au fost îngropate sub un strat consistent de zăpadă, după ce au înnoptat la o staţiune montană.

Meteorologii anunţă că vremea nu se va îmbunătăţi nici în cursul următoarelor zile.


×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close