Europenii s-au aliat împotriva Apple. Vezi ce anume îi nemulţumeşte la iPad-uri şi smartphone-uri

de A.M.P    |    19 Mar 2012   •   17:16
Europenii s-au aliat împotriva Apple. Vezi ce anume îi nemulţumeşte la iPad-uri şi smartphone-uri Foto: kitguru.net

Organizaţii de protecţie a consumatorilor din 11 ţări europene au lansat o campanie împotriva Apple, pentru schimbarea manierei în care gigantul IT informează cumpărătorii de tablete şi smartphone-uri despre garanţiile la care au dreptul, relatează Reuters şi Mediafax.
   
Potrivit organizaţiilor, Apple nu informează clar cumpărătorii că au dreptul la garanţii pentru produsele cumpărate, fiind probabil ca oamenii să plătească pentru o garanţie suplimentară.
   
"Informarea incompletă poate avea un rol determinant în decizia cumpărătorului de a aplica pentru un plan de protecţie AppleCare", potrivit organizaţiei belgiene Test-Achats.
   
Organizaţiile, din ţări precum Olanda, Spania, Germania şi Belgia, au trimis notificări oficiale Apple, pentru a determina grupul să modifice felul în care prezintă garanţiile oferite.
   
Aceste servicii diferă de la o ţară europeană la alta. Astfel, în Belgia şi Italia cumpărătorii beneficiază de o garanţie de doi ani, în timp ce în Olanda acest serviciu este oferit pe toată durata de funcţionare a produsului.
   
Organizaţiile din Belgia şi Olanda au avertizat că ar putea acţiona în justiţie Apple, dacă grupul nu va schimba sistemul de informare.
   
În decembrie, un tribunal din Italia a amendat Apple cu 900.000 de euro, pentru că nu a informat corect cumpărătorii despre drepturile la garanţii şi asistenţă tehnică.
   
Reprezentanţii Apple au refuzat să comenteze.
   
Acţiunile Apple sunt în creştere cu 1,2%, la 593,37 dolari pe unitate, după ce compania a anunţat că va plăti dividende pentru prima dată din 1995, începând cu trimestrul iulie-septembrie, care ar totaliza aproximativ 2,4 miliarde de dolari dacă s-ar raporta la profitul din ultimele trei luni ale anului trecut.
   
Compania americană, care dispune de rezerve de aproape 100 de miliarde de dolari, a anunţat luni că va plăti un dividend trimestrial fix de 2,65 dolari pe acţiune şi că va răscumpăra în următorii trei ani acţiuni de 10 miliarde de dolari.
   

Parteneri
x close