Antena 3 CNN Externe Europenii se întrec în declaraţii rasiste la adresa lui Barack Obama

Europenii se întrec în declaraţii rasiste la adresa lui Barack Obama

Europenii se întrec în declaraţii rasiste la adresa lui Barack Obama
12 Noi 2008   •   11:47

O parte dintre politicienii şi jurnaliştii europeni s-au întrecut în declaraţii rasiste şi gafe la adresa noului preşedinte ales al Statelor Unite ale Americii, informează Washington Post. În ultima săptămână, presa europeană a publicat articole rasiste referitoare la primul preşedinte de culoare al Americii, dovedind că numeroşi europeni sunt cât de poate de limitaţi în privinţa problemelor rasiale.
La o zi de la alegerea lui Barack Obama, un jurnalist de la una dintre cele mai importante televiziuni austriece a spus în faţa camerelor de filmat că nu ar dori ca "Europa să fie condusă de un negru". În acelaşi registru, un politician polonez a declarat în Parlament că rezultatul alegerilor din SUA reprezintă "sfârşitul civilizaţiei albilor".
Şirul gafelor la adresa lui Obama a fost continuat de primul ministru italian, Silvio Berlusconi. Acesta a declarat, în timpul unei vizite la Moscova, că îl admiră pe Obama pentru că este "un tânăr chipeş şi bronzat". Deşi Berlusconi a fost aspru criticat în peninsulă pentru remarca nepotrivită, acesta nu şi-a retras afirmaţiile."Care-i problema? A fost un compliment." a spus primul ministru."Toţi cei care nu au înţeles gluma mea sunt nişte proşti." a adăugat acesta.
"Africa cucereşte Casa Albă". Acesta a fost titlul unui articol apărut pe site-ul partidului naţional democrat din Germania. Într-un alt articol, unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai partidului, Jürgen Gansel, susţinea că victoria lui Obama va determina crearea unei "alianţe americane de negrii şi evrei."
Klaus Emmerich, unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti din Austria, a declarat în timpul unei emisiuni de televiziune:"Cred că americanii sunt în continuare rasişti." Acesta a mai adăugat:"Nu aş vrea ca Europa să aibă un lider negru. Şi dacă credeţi că am făcut un comentariu rasist, ei bine, aveţi dreptate!" În momentul în care i s-a dat ocazia să-şi retragă cuvintele rostite, acesta a refuzat. Într-un alt interviu acordat publicaţiei austriece "Der Standart", Emmerich l-a comparat pe Obama cu Hitler, spunând că are aceeaşi putere de convingere şi acelaşi talent retoric ca şi acesta.
Parlamentarul polonez Artur Górski a fost cel mai dur la adresa lui Barack Obama. Referitor la mandatul lui Obama, politicianul a declarat:"Acesta este sfârşitul erei civilizate a albilor. America va plăti un preţ scump pentru alegerea făcută."
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama Silvio Berlusconi
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close