Antena 3 CNN Externe Europol a creat o celulă de criză pentru situaţia din Norvegia

Europol a creat o celulă de criză pentru situaţia din Norvegia

Europol a creat o celulă de criză pentru situaţia din Norvegia
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
24 Iul 2011   •   13:17
Europol a creat o celulă de criză care să furnizeze informaţii autorităţilor norvegiene dar şi ţărilor vecine, după atacurile comise vineri în Oslo, conform AFP.

"Imediat ce am aflat vestea, am creat un centru operaţional”, a declarat directorul Europol, Rob Wainwright. Astfel, celula verifică dacă numele suspectului figurează în bazele de date ale Europol şi oferă susţinere operaţională autorităţilor.

Celula de criză este formată din circa 50 de experţi în domeniul informaţiilor, anchetatori, specialişti în substanţe explozive şi în combaterea terorismului, conform directorului Rob Wainwright.

De asemenea, Europol discută cu oficialii din cadrul poliţiei norvegiene despre crearea unui grup operaţional care să analizeze efectele atacurilor asupra comunităţii.

Europol este o organizaţie de combatere a criminalităţii la nivel european, cu sediul la Haga (Olanda). Europol preia sarcinile poliţiei naţionale din fiecare stat al Europei, în caz că activitatea criminală depăşeşte limita graniţelor naţionale.


×
Subiecte în articol: Europol celula de criza experti
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close