Antena 3 CNN Externe O cântăreață din Ucraina ce a câștigat Eurovisionul, pe lista neagră a lui Putin. E pe panoul cu ”cei mai căutați infractori”

O cântăreață din Ucraina ce a câștigat Eurovisionul, pe lista neagră a lui Putin. E pe panoul cu ”cei mai căutați infractori”

O cântăreață ucraineană ce a câștigat concursul Eurovision în 2016 a fost pusă de Rusia pe lista celor mai căutați infractori.

O cântăreață din Ucraina ce a câștigat Eurovisionul, pe lista neagră a lui Putin. E pe panoul cu ”cei mai căutați infractori”
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Noi 2023   •   20:01

Jamala, al cărei nume complet este Susana Jamaladinova, se află "pe lista persoanelor căutate pentru acuzații penale", a anunțat luni agenția de presă de stat rusă TASS.

TASS a citat baza de date de căutare a Ministerului rus al Afacerilor Interne, care ar fi spus că Jamala este menționată "în temeiul unui articol din Codul penal al Federației Ruse".

Cu toate acestea, autoritățile nu precizează ce articol penal ar fi încălcat cântăreața din Ucraina. O posibilitate ar fi împrăștierea ”de știri false despre armata rusă", precizează CNN.

De asemenea, publicația a relatat că Jamala a fost adăugată pe o listă de artiști ucraineni care au interdicție de a intra în Rusia timp de 50 de ani, listă ce apărut în aprilie 2022.

În 2016, ea a câștigat Eurovision cu o melodie sumbră și controversată, care evocă deportarea de către Moscova a membrilor grupului etnic tătar din Crimeea în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Jamala a dezvăluit, la acea vreme, că a scris cântecul pentru că a fost inspirată de o poveste pe care i-a spus-o străbunica ei despre deportarea familiei sale și a altora din Crimeea.

Interpretarea cântecului, intitulat "1944", a fost considerată o mustrare puternică la adresa acțiunii militare ordonate de Vladimir Putin în Ucraina în 2014, când Rusia a anexat Crimeea.

Presa de stat rusă a acuzat atunci că a încălcat regulile Eurovision, iar piesa este una anti-rusă.

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close