Antena 3 CNN Externe EVACUARE DE URGENŢĂ pe Staţia Spaţială Internaţională

EVACUARE DE URGENŢĂ pe Staţia Spaţială Internaţională

EVACUARE DE URGENŢĂ pe Staţia Spaţială Internaţională
Sursa foto: Foto: www.esa.int
14 Ian 2015   •   13:35
Evacuare de urgenţă pe Staţia Spaţială Internaţională. Sectorul american al staţiei a fost evacuat. Astronauţii au fost mutaţi în sectorul rus al staţiei.

Toţi membrii de pe Staţia Spaţială, trei ruşi, doi americani şi un italian sunt în siguranţă, conform surselor citate de Sky News. 
 
Din primele informaţii, se pare a fi vorba despre o scurgere de amoniac din instalaţia de aer condiţionat a staţiei. 

"Siguranţa echipajului a fost asigurată printr-o acţiune promptă efectuată în colaborare de astronauţii americani şi ruşi, ca şi de specialiştii de la centrele de control aflate la Houston şi la Moscova", a declarat directorul Centrului de control al misiunilor spaţiale din Rusia, Maksim Matiuşin.

Alte acţiuni care vizează stabilizarea situaţiei de pe ISS vor depinde de planul de proceduri ce va fi comunicat de Centrul de control spaţial din Houston, a spus acelaşi responsabil rus.

ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă 16 ţări. Staţia este ocupată în permanenţă, din noiembrie 2000, de echipaje comune.
 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close