Antena 3 CNN Externe Evacuări masive în Vietnam, în aşteptarea supertaifunului Haiyan

Evacuări masive în Vietnam, în aşteptarea supertaifunului Haiyan

Evacuări masive în Vietnam, în aşteptarea supertaifunului Haiyan
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
09 Noi 2013   •   17:16

Zonele centrale din Vietnam se pregătesc pentru supertaifunul Haiyan, cea mai puternică furtună care a lovit vreodată această ţară, scrie Xinhua.

Premierul vietnamez, Nguyen Tan Dung, a cerut autorităţilor să depună toate eforturile pentru a minimiza pierderile umane şi materiale pe care Haiyan este aşteptat să le producă atunci când va lovi zona centrală a ţării, duminică.

Sub instruirea Comitetului Central pentru Controlul Inundaţiilor şi Furtunilor, autorităţile locale din centrul Vietnamului şi-au evacuat locuitorii spre zone mai sigure.

În provincia Quang Ngai, 87.000 de persoane din zonele joase şi vulnerabile la alunecări de teren şi la inundaţii au fost evacuate vineri dimineaţa.

De asemenea, autorităţile din oraşul-port Da Nang au decis să evacueze peste 73.000 de locuitori înainte de sâmbătă seara şi au interzis bărcilor să navigheze în larg.

Totodată, cele şase oraşe şi districte de pe coasta provinciei Ha Tinh au primit ordin să evacueze 50.000 de persoane înainte de ora locală 17:00 (10.00 GMT) a zilei de sâmbătă.



×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close