Antena 3 CNN Externe Evazioniştii din Lituania, daţi de gol de Google Street View. Fiscul a identificat deja peste 100 de persoane cu proprietăţi nedeclarate

Evazioniştii din Lituania, daţi de gol de Google Street View. Fiscul a identificat deja peste 100 de persoane cu proprietăţi nedeclarate

Evazioniştii din Lituania, daţi de gol de Google Street View. Fiscul a identificat deja peste 100 de persoane cu proprietăţi nedeclarate
31 Mai 2013   •   13:41

Fiscul din Lituania a reuşit să identifice peste 100 de persoane are nu plăteau taxe pentru proprietăţi deţinute în capitala Vilnius după ce a folosit imagini disponibile prin serviciul Google Street View, potrivit cotidianului Wall Street Journal, citat de Mediafax.

Unele state europene au acuzat Google că încalcă dreptul oamenilor la viaţă privată, însă în Vilnius trecerea maşinilor Google Street View a pus la dispoziţia autorităţilor un nou instrument pentru descoperirea celor ce nu-şi plătesc taxele, potrivit publicaţiei americane.
   
Inspectorii din Vilnius au petrecut mai multe luni căutând imagini despre active nedeclarate pentru impozitare.
   
"Am fost foarte impresionaţi. Ne-am dat seama că putem face mai mult şi într-un timp mai scurt", a declarat şeful autorităţii pentru taxe, Modestas Kaseliauskas.
   
Au fost identificate deja peste 100 de persoane care au de plătit taxe, după ce au fost comparate imaginile din Street View a circa 500 de proprietăţi cu registrele statului, în căutarea de costrucţii nedeclarate.
   
Guvernele din Europa, tot mai strâmtorate financiar, încearcă să combată evaziunea prin măsuri neconvenţionale, variind de la supravegherea aeriană la aplicaţii pentru iPhone care permit populaţiei să trimită notificări despre cei pe care îi suspectează că nu-şi plătesc taxele.
   
Street View permite autorităţilor din Lituania să afle informaţii care altfel ar fi putut fi scăpate. Imaginile Google sunt mai ieftine şi mai bune decât cele aeriene, care nu sunt suficient de clare pentru a fi utilizate în investigaţii, noteză Wall Street Journal.

×
Subiecte în articol: Google Street View Lituania
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close