Antena 3 Externe Eveniment istoric în Olanda. Willem Alexander a devenit OFICIAL rege al Olandei

Eveniment istoric în Olanda. Willem Alexander a devenit OFICIAL rege al Olandei

30 Apr 2013   •   17:11
Eveniment istoric în Olanda. Willem Alexander a devenit OFICIAL rege al Olandei
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

Noul rege al Olandei, Willem Alexander a depus juramântul în faţa celor doua camere ale Parlamentului, reunite într-o fostă catedrala din Amsterdam. Regele fost întronat dar nu şi încoronat, un detaliu care arată separarea între Biserică şi monarhie, în Olanda.

Willem-Alexander a depus jurământul de învestire în prezenţa a  22 de reprezentanţi ai familiilor regale din întreaga lume.

Regina a semnat actul prin care renunţă oficial la tron în favoarea fiului ei de dimineaţă. Moştenitoare a devenit astfel fiica mai mare a acestuia, Catharina-Amalia, în vârsta de nouă ani. După semnarea actului de abdicare, noul rege al Olandei a ieşit la balconul Palatului din Amsterdam însoţit de familia sa şi a cântat imnul naţional.

Aproape un milion de olandezi au venit la Amsterdam ca să participe la eveniment. Piaţa din faţa Palatului Regal a fost plină de oameni îmbrăcaţi în haine portocalii, culoarea oficială a ţării.

Sunt 123 de ani de când Regatul Ţărilor de Jos nu a mai avut un rege. După abdicare, regina Beatrix are titlul de prinţesă.

În timpul ceremoniei, 70 de persoane au fost arestate pentru că scandau lozinci împotriva noului rege.×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close