Antena 3 CNN Externe Evenimentul de talie mondială care ar putea aduce României 1,5 MILIARDE de euro

Evenimentul de talie mondială care ar putea aduce României 1,5 MILIARDE de euro

Evenimentul de talie mondială care ar putea aduce României 1,5 MILIARDE de euro
de O.P.    |    03 Dec 2012   •   13:12

In aceste zile se desfasoara la Doha, Qatar, Conferinta Natiunilor Unite privind Schimbarile Climatice, eveniment care ar putea da sansa Romaniei sa spere in continuare la un venit de pana la 1,5 miliarde de euro.

Conferinta, care tine doua saptamani, ar putea decide sa reporteze certificatele de CO2, asa numitele AAU, de care a beneficiat Romania in perioada 2008-2012 si pe care nu a reusit sa le vanda. Aceasta reportare ar putea duce la venituri statului roman intre 1,2 si 1,5 miliarde de euro.

"Romania urmeaza linia impusa de Uniunea Europeana in ceea ce priveste problemele de mediu la nivel global. Ceea ce e important pentru noi, in momentul actual, este decizia referitoare la AAU-uri. In cazul in care se va decide sa nu se reporteze certficatele AAU din prima in cea de-a doua perioada, fapt sustinut chiar de statele dezvoltate ale UE, Romania va pierde aproximativ 300 de milioane de AAU-uri, cantitatea pe care nu a reusit sa o valorifice, desi au existat in trecut oportunitati la preturi chiar de 8 sau 9 euro/certificat.

Alftel spus, daca Romania si-ar fi vandut atunci drepturile nefolosite de emisii ar fi incasat peste 2,4 miliarde de euro, bani gratuiti", a declarat Casiana Fometescu, reprezentantul KDF Energy, companie specializata in tranzactiile de carbon.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe
www.incomemagazine.ro







×
Subiecte în articol: schimbari climatice
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close