Antena 3 CNN Externe Evgheni Prigojin acceptă oprirea avansării grupului Wagner spre Moscova, anunță președinția Balarusului

Evgheni Prigojin acceptă oprirea avansării grupului Wagner spre Moscova, anunță președinția Balarusului

Preşedinţia de la Minsk susține că șeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a purtat negocieri cu Aleksandr Lukaşenko și a acceptat să oprească înaintarea trupelor spre Moscova.

Evgheni Prigojin acceptă oprirea avansării grupului Wagner spre Moscova, anunță președinția Balarusului
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    24 Iun 2023   •   20:46

Evgheni Prigojin, directorul Grupului paramilitar privat Wagner, a acceptat oprirea avansării combatanţilor pe teritoriul Rusiei, în cadrul negocierilor cu preşedintele din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, anunţă Preşedinţia de la Minsk, potrivit Mediafax.

Ulterior, șeful grupului Wagner a confirmat că a ordonat întoarcerea combatanţilor care avansează spre Moscova.

 "Am pornit pe 23 iunie în marșul nostru pentru dreptate. În 24 de ore am înaintat 200 de kilometri spre Moscova. În acest timp nu am vărsat nici măcar o picătură din sângele luptătorilor noștri. Acum a sosit momentul când sângele ar putea fi vărsat (n.r. - ajungerea trupelor Wagner la periferia Moscovei). Prin urmare, înțelegând toată responsabilitatea pentru faptul că sângele rusesc va fi vărsat în cealaltă tabără, întoarcem convoiul și ne întoarcem în taberele noastre de bază, conform planului", a anunțat Prigojin, pe Telegram.

"Preşedintele Belarusului, în acord cu preşedintele Rusiei, a purtat discuţii cu Evgheni Prigojin"

"În cursul dimineţii, preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a informat pe omologul său belarus despre situaţia din sudul Rusiei asociată acţiunilor Grupului paramilitar privat Wagner. Cei doi preşedinţi au stabilit să efectueze acţiuni comune.

În acest sens, preşedintele Belarusului, în acord cu preşedintele Rusiei, a purtat discuţii cu Evgheni Prigojin, directorul Grupului paramilitar Wagner. Negocierile cu continuat toată ziua. Au fost de acord că este inadmisibil să izbucnească un masacru pe teritoriul Rusiei.

Evgheni Prigojin a acceptat propunerea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko de a opri acţiunile membrilor Grupului Wagner pe teritoriul Rusiei şi de a lua măsuri suplimentare pentru reducerea tensiunilor", anunţă Preşedinţia din Belarus, conform agenţiei oficiale Belta, postului BFMTV şi cotidianului Le Monde.

"Actualele propuneri sunt perfect acceptabile pentru rezolvarea crizei, cu garanţii de securitate pentru combatanţii Wagner", a precizat Preşedinţia de la Minsk.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close