Antena 3 Externe Evoluţie în combaterea tumorilor. Cercetătorii argentinieni au descoperit mecanismul de activare a sistemului imunitar

Evoluţie în combaterea tumorilor. Cercetătorii argentinieni au descoperit mecanismul de activare a sistemului imunitar

11 Aug 2009   •   13:57
Evoluţie în combaterea tumorilor. Cercetătorii argentinieni au descoperit mecanismul de activare a sistemului imunitar
Sursa foto: sistem imunitar

O echipă de medici argentinieni a făcut o descoperire care ar putea reprezenta un pas important înainte în tratarea cancerului sau a altor boli precum atroza, scleroza sau diabetul, anunţă AFP. Este vorba de mecanismul care activează sau dezactivează sistemul imunitar uman.

Principala armă a organismului uman împotriva bolilor, sitemul imunitar poate acţiona uneori în detrimentul sănătăţii individului, atunci când atacă celule sănătoase. Prin descoperirea mecanismului care activează sau dezactivează sistemul imunitar, acţiunea acestuia ar putea fi controlată.

?Aceste rezultate ar putea deschide noi orizonturi în tratamentul diferitelor patologii imunitare?, au explicat Gabriel Rabinovici, şeful echipei de cercetători de la Institutul de Biologie şi medicinã experimentală (IBYME) din Argentina şi Juan Martin Ilarregui, cercetătorul a cărui teză a stat la baza studiului.Cei doi au arătat că pe viitor, acestă descoperire va permite ?aplicarea unor noi strategii împotriva tumorilor?.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close