Antena 3 CNN Externe Evreii europeni critică politicile Israelului

Evreii europeni critică politicile Israelului

Evreii europeni critică politicile Israelului
Sursa foto: evrei europeni
04 Mai 2010   •   17:30

Un grup de 3000 de evrei europeni, cunoscuţi sub denumirea de JCall, au semnat o petiţie care critică Israelului şi care a fost prezentată Parlamentului European la Bruxelles.
"Vorbim ca prieteni ai Israelului şi spunem:Veţi face o greşeală. Trebuie să decideţi cum vă comportaţi," declara David Chemla, şeful grupului, pentru Haaretz .
"Dar ca prieteni, ca evrei, vrem să vă spunem că mergeţi pe drumul greşit".
Petiţia, numită "Apelul la Raţiune", consideră ocuparea ilegală şi coloniile israeliene ca fiind "greşeli morale şi politice," subliniind că "hrănesc inacceptabilul proces de deligitimizare cu care Israel se confruntă în străinătate."
Grupul nota că ?actualele politici israeliene sunt atât sursă de anxietate, cât şi sursă de insecuritate pe termen lung pentru Israel, dar şi sursă de nedreptate pentru palestinieni" .
Documentul cere UE şi SUA să preseze ambele părţi să se ajungă la o soluţie rapidă şi raţională la conflictul israeliano-palestinian.
Iniţiativa vine pe fondul unor critici crescânde pentru politicile israeliene din partea grupurilor evreieşti atât din Israel, cât şi din SUA şi Europa.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: negocieri de pace
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close