Antena 3 CNN Externe Executarea celui mai căutat criminal, în 52 de înregistrări. Moartea lui Osama bin Laden, în portofoliul CIA

Executarea celui mai căutat criminal, în 52 de înregistrări. Moartea lui Osama bin Laden, în portofoliul CIA

Executarea celui mai căutat criminal, în 52 de înregistrări. Moartea lui Osama bin Laden, în portofoliul CIA
Sursa foto: Foto: all4md.wordpress.com
de M.Z.    |    29 Sep 2011   •   15:41

CIA deţine 52 de fotografii şi înregistrări video cu cadavrul lui Osama bin Laden, raidul în care a fost ucis acesta şi înmormântarea sa în mare, potrivit unui document al Departamentului de Justiţie, citat de ABC News.

Informaţia a apărut ca răspuns la un proces intentat de gruparea conservatoare Judicial Watch, care a solicitat pe 4 mai, la trei zile după raidul împotriva complexului lui bin Laden din Pakistan, publicarea imaginilor cu decesul teroristului.

"CIA a identificat 52 de înregistrări unice (...). Aceste înregistrări sunt fotografii şi/sau înregistrări video cu Osama bin Laden la 1 mai 2011 sau în jurul acestei date, când Statele Unite au efectuat o operaţiune ce a condus la moartea lui", a explicat John Bennett, director al serviciului naţional de operaţiuni sub acoperire al CIA, adăugând că publicarea acestor imagine reprezintă un risc de securitate.

Fotografiile reprezintă "imagini postmortem ale cadavrului lui Osama bin Laden", acestea fiind "destul de grafice şi înfăţişând rana mortală de pe capul lui bin Laden şi alte poze similare îngrozitoare cu corpul său", a mai spus Bennett.

Alte imagini arată pregătirea cadavrului teroristului pentru înmormântare, precum şi ceremonia în sine.

Pe 2 mai, Osama bin Laden, cel mai căutat terorist din toate timpurile, a fost omorât în Pakistan de trupele americane. Liderul al-Qaida s-a opus capturării şi a murit într-un schimb de focuri.

Bin Laden se ascundea într-o cl
ădire situată la 100 de kilometri de Islamabad, capitala Pakistanului, împreună cu alţi membri ai familiei, mulţi dintre ei ucişi sau capturaţi în timpul luptei.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close