Antena 3 CNN Externe Exemplu estonian. Zi de doliu naţional, după ce 10 copii au murit într-un incendiu

Exemplu estonian. Zi de doliu naţional, după ce 10 copii au murit într-un incendiu

Exemplu estonian. Zi de doliu naţional, după ce 10 copii au murit într-un incendiu
21 Feb 2011   •   10:04

Un incendiu a făcut scrum un adăpost pentru copiii cu dizabilităţi din oraşul Haapsalu, din vestul Estoniei, omorând zece copii.

Nouă adulţi şi 37 de copii se aflau în clădirea de lemn cu un etaj când incendiul s-a declanşat pe timpul siestei copiilor. Până la sosirea pompierilor, clădirea a fost cuprinsă în totalitate de flăcări. Cauza incendiului nu a fost încă stabilită, iar ministrul pentru probleme sociale, Hanno Pevkur, a declarat că sistemele de siguranţă şi alarmă au fost verificate ultima oară luna trecută. 

Guvernul din Estonia s-a întâlnit de urgenţă şi a decretat ziua de luni drept zi naţională de doliu. "Tragicul accident de la orfelinatul din Haapsalu a şocat întreaga Estonie", a declarat preşedintele Toomas Hendrik Ilves într-un scurt comunicat.

Majoritatea copiilor din casă foloseau scaune cu rotile şi nu au reuşit să scape rapid din incendiu. Pompierii au avut nevoie de două ore pentru a lichida incendiul.

Pe 16 august 2010, un incendiu s-a produs la Maternitatea Giuleşti din Bucureşti, în care şase bebeluşi şi-au pierdut viaţa şi alţi cinci au fost grav răniţi. Guvernul Boc nu a decretat zi de doliu.

×
Subiecte în articol: estonia incendiu
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close