Exerciţiu militar occidental în vestul Ucrainei, în perioada 13-26 septembrie

de A.M.P    |    03 Sep 2014   •   18:40
Exerciţiu militar occidental în vestul Ucrainei, în perioada 13-26 septembrie Foto: stripes.com
Un exerciţiu militar internaţional la care vor participa militari din aproximativ 12 state, inclusiv România şi R.Moldova, se va desfăşura în perioada 13-26 septembrie în vestul Ucrainei, a cărei parte de est este devastată de un conflict armat, a anunţat miercuri Ministerul polonez al Apărării.
   
Manevrele "Rapid Trident 14", la care vor participa şi Statele Unite, prevăzute de mult timp, se vor desfăşura pe un teren de exerciţii în apropiere de Liov, anunţă ministerul polonez într-un comunicat, citat de AFP.
   
La manevre, alături de unităţi ucrainene vor participa, între alţii, militari polonezi, români, moldoveni, bulgari, spanioli, estoni, britanici, germani, lituanieni şi norvegieni.
   
"Ele continuă o formare comună în operaţiuni de încercuire, percheziţie, patrulare, evacuare medicală şi a unor convoaie, dar şi de detectare şi prevenire vizând dispozitive explozive improvizate", anunţă ministerul polonez.
   
Exerciţiul se va desfăşura într-o ţară devastată de o rebeliune separatistă prorusă şi o agresiune rusă. Conflictul s-a soldat cu aproximativ 2.600 de morţi în decurs de cinci luni şi a determinat aproximativ o jumătate de milion de ucraineni să-şi părăsească locuinţele.
   
Anunţarea acestui exerciţiu - care nu este organizat de către NATO - a fost făcută de către Varşovia în aceeaşi zi în care preşedintele american Barack Obama a reafirmat că Alianţa Nord-Atlantică rămâne deschisă unor noi membri.
 

x close