Antena 3 CNN Externe Există o nouă resetare în relaţiile dintre Rusia şi SUA? "Putin comunică din când în când telefonic cu Obama"

Există o nouă resetare în relaţiile dintre Rusia şi SUA? "Putin comunică din când în când telefonic cu Obama"

Există o nouă resetare în relaţiile dintre Rusia şi SUA? "Putin comunică din când în când telefonic cu Obama"
Sursa foto: foto: publika.md
02 Iun 2015   •   13:49

"Nu există o nouă resetare în relaţiile dintre Rusia şi SUA, ci doar un dialog pragmatic şi realist", a declarat marţi ministrul de externe rus Serghei Lavrov, citat de AGERPRES.

Comentând recenta vizită a secretarului de stat american John Kerry în Rusia, Serghei Lavrov a spus că ''nu poate caracteriza aceasta ca pe o nouă resetare'' a raporturilor între Moscova şi Washington.

''Cred că suntem acum destul de realişti (în dialogul nostru). Preşedintele Vladimir Putin comunică din când în când telefonic cu preşedintele (Barack) Obama. Este un dialog destul de pragmatic, în domenii concrete de interacţiune, unde ambele ţări pot avea beneficii'', a declarat Lavrov, într-un interviu acordat Bloomberg.

''Cu secretarul de stat (John) Kerry vorbesc despre aceleaşi lucruri, dar mai detaliat'', a adăugat ministrul rus, adăugând că ar numi acest proces ''conştientizarea necesităţii de normalizare'' a relaţiilor dintre SUA şi Rusia.

Relaţiile între cele două ţări sunt la cel mai jos nivel de la încheierea războiului rece ca urmare a crizei ucrainene.





×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Barack Obama
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close