Antena 3 Externe Exit-poll: Partidul premierului israelian Netanyahu şi aliaţii săi câştigă alegerile anticipate cu un mic avans

Exit-poll: Partidul premierului israelian Netanyahu şi aliaţii săi câştigă alegerile anticipate cu un mic avans

de M.Z.    |    23 Ian 2013   •   08:31
Exit-poll: Partidul premierului israelian Netanyahu şi aliaţii săi câştigă alegerile anticipate cu un mic avans
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA

Partidul premierului israelian Benjamin Netanyahu, Likud, şi aliaţii săi au câştigat cu un mic avans alegerile parlamentare anticipate organizate marţi în Israel, potrivit rezultatelor sondajelor făcute la ieşirea de la vot (exit-polluri), informează Reuters.

Likud a obţinut numai 31 de locuri în Parlament, însă alături de celelalte formaţiuni din coaliţia de dreapta (partidul ultranaţionalist Israel Beitenou, condus de ministrul de externe Avigdor Lieberman şi partidul naţionalist religios al lui Naftali Bennett), formaţiunea prim-ministrul israelian va putea forma o majoritate în Knesset, legislativul israelian cu 120 de locuri.

Cea mai mare surpriză este rezultatul obţinut de partidul centrist Yesh Atid, condus de fostul jurnalist de televiziune Yair Lapid, care va deţine 19 locuri în Knesset, deşi era creditat cu cel mult 13 mandate parlamentare, devenind astfel al doilea partid parlamentar din Israel.

Pe poziţia a treia se plasează Partidul Muncii, care potrivit exit-pollurilor va deţine numai 17 mandate în Knesset.



Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close