Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin a câştigat alegerile prezidențiale din Rusia. Reacția SUA, după rezultatele exit-poll

Vladimir Putin a câştigat alegerile prezidențiale din Rusia. Reacția SUA, după rezultatele exit-poll

Preşedintele rus Vladimir Putin a câştigat alegerile prezidenţiale cu 87,8% din voturi, potrivit unui sondaj la ieşirea de la urne.

Vladimir Putin a câştigat alegerile prezidențiale din Rusia. Reacția SUA, după rezultatele exit-poll
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    17 Mar 2024   •   20:38

Vladimir Putin a câştigat alegerile prezidenţiale din Rusia cu 87% din voturi, potrivit unui exit-poll realizat de institutul oficial Vtsiom citat de AFP.

Potrivit Comisiei electorale ruse, liderul de la Kremlin a obţinut 87,97% din voturi după numărarea a 24% dintre buletinele de vot.

Televiziunea rusă de stat l-a declarat învingător pe Putin în alegeri, pe baza mai multor exit-poll-uri, potrivit dpa.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea imagini de la alegerile prezidențiale din Rusia 2024.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Rusia a fost marcată de proteste la secţiile de votare duminică, în ultima zi a scrutinului, în cadrul alegerilor menite să prelungească îndelungata perioadă la putere a preşedintelui rus Vladmir Putin.

Casa Albă a trasmis că alegerile din Rusia nu au fost "în mod evident nici libere, nici corecte", având în vedere modul în care Putin şi-a întemniţat adversarii şi i-a împiedicat pe alţii să candideze împotriva sa.

Ministrul de Externe al Marii Britanii, David Cameron, a declarat că alegerile prezidențiale din Rusia nu au fost libere sau corecte.

David Cameron a scris pe platforma X că alegătorii au „lipsă de alegere” și nu a existat nicio monitorizare independentă din partea Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

„Nu așa arată niște alegeri libere și corecte”, a încheiat Cameron.

Preşedintele rus Vladimir Putin a câştigat alegerile prezidenţiale cu 87,8% din voturi, potrivit unui sondaj la ieşirea de la urne.

Alegerile au fost umbrite de acuzaţii de manipulare digitală şi intimidare politică, inclusiv moartea liderului opoziţiei Alexei Navalnîi, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la corectitudinea procesului electoral.

Regimul lui Putin a eliminat orice opoziţie semnificativă, permiţând doar candidaţi aprobaţi de Kremlin pe buletinul de vot.

 

×
Subiecte în articol: alegeri rusia Vladimir Putin câștigat SUA
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close