Antena 3 CNN Externe Exod masiv din Siria. Peste 2 milioane de oameni au fugit din ţară

Exod masiv din Siria. Peste 2 milioane de oameni au fugit din ţară

Exod masiv din Siria. Peste 2 milioane de oameni au fugit din ţară
de M.C.    |    03 Sep 2013   •   08:43

Rapoartele oficiale ale Naţiunilor Unite arată că peste 2 milioane de oameni au părăsit Siria, informează BBC. Aproximativ 700.000 dintre aceştia se află în Liban.
Mai mult de 500.000 de refugiaţia ar fi părăsit zona doar în ultimele trei luni, se arată în documente. "În Siria este o hemoragie de femei şi copii, care adesea trec graniţa doar cu hainele de pe ei", se arată într-un comunicat al Naţiunilor Unite.

Aproape jumătate dintre refugiaţi sunt copii şi se estimează că trei sferturi dintre aceştia au mai puţin de 11 ani. Cei mai mulţi nu mai beneficiază de educaţie şi deja sunt numiţi "generaţia pierdută". Teoretic, aceştia ar trebui să contribuie la reconstrucţia viitoare a Siriei.

Se estimează că pentru fiecare cetăţean libanez, există un refugiat sirian. Aceştia se află în număr mare şi în Iordania şi Turcia, iar experţii spun că deja "reprezintă o povară economică, socială şi pentru infrastructură". 

Agenţiile umanitare internaţionale fac apel la sprijin în acest domeniu, având "doar 47% dintre resursele necesare" pentru a face faţă refugiaţilor, al căror număr este în continuă creştere şi care ar putea ajunge la 3 milioane până la sfârşitul acestui an. 
 

×
Subiecte în articol: conflict Siria
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close