Antena 3 CNN Externe Experimentul Amish. A trăit 3 luni fără telefon mobil, Facebook, Twitter şi E-mail

Experimentul Amish. A trăit 3 luni fără telefon mobil, Facebook, Twitter şi E-mail

Experimentul Amish. A trăit 3 luni fără telefon mobil, Facebook, Twitter şi E-mail
Sursa foto: Foto:www.bodycopybyjake.com
06 Feb 2012   •   09:34

În societatea actuală, pare aproape de neconceput să trăieşti fără telefon mobil, acces la reţele sociale precum Facebook sau Twitter sau la E-mail. Cu toate acestea, un american de 24 de ani din Chicago a reuşit ca, timp de trei luni, să-şi ducă existenţa fără mijloacele tehnice enumerate mai sus.

„Experimentul Amish”, aşa cum l-a denumit Jake Reilly, a avut o serie de rezultate neaşteptate. Americanul susţine că, în acest fel, şi-a putut da seama care îi sunt adevăraţii prieteni şi a „redescoperit romantismul” din viaţa sa.

A început să folosească telefoanele publice, să scrie scrisori şi mesaje cu creta pe asfalt.

Jake este de părere că experimentul a fost „un sistem interesant de a-mi măsura viaţa, de a vedea cine sunt de fapt prietenii apropiaţi, cine e dispus să-şi piardă timpul cu mine. Cu siguranţă mi s-a schimbat numărul de prieteni, precum şi nivelul de contact pe care îl aveam cu ei", a spus americanul, citat de Yahoo News.

Tânărul consideră că persoanele care comunică pe reţelele de socializare sunt superficiale. "Facebook este o mare pierdere de vreme, pentru că toată lumea îşi creează o imagine filtrată. Lumea postează cele mai bune poze, dă check-in la cel mai tare restaurant din oraş, păstrează doar lucrurile care îi flatează.(...) Deci e superficialitate peste superficialitate. Nu vei ajunge niciodată să vezi faţa reală a oamenilor", spune Jake.

În cele mai multe cazuri, navigarea pe internet este o pierdere de timp, mai spune Jake. "Câteodată, stai pe internet ore întregi şi ajungi să-ţi dai seama că n-ai făcut nimic”.





×
Subiecte în articol: telefon mobil Facebook Twitter e-mail internet
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close