Antena 3 CNN Externe Experimentul care a şocat o ţară întreagă! Nepăsarea indienilor în faţa unui viol

Experimentul care a şocat o ţară întreagă! Nepăsarea indienilor în faţa unui viol

Experimentul care a şocat o ţară întreagă! Nepăsarea indienilor în faţa unui viol
de S.T.    |    17 Iun 2014   •   12:00

Un experiment realizat la New Delhi, în care o femeie simula că este victima unui viol, ţipând după ajutor într-o camionetă închisă, a arătat indiferenţa locuitorilor din capitala Indiei în faţa unei asemenea infracţiuni.

Potrivit experţilor şi militanţilor pentru drepturile femeilor, înregistrarea acestui experiment reflectă nepăsarea care persistă în India faţă de violenţele suferite de femei.

Înregistrarea prezintă o maşină cu geamuri fumurii, parcată într-o zonă retrasă din capitala indiană. Din interior se aude o femeie ţipând după ajutor, însă câţiva trecători şi biciclişti ignoră situaţia şi nu se opresc. Unii ascultă disperarea femeii, dar merg liniştiţi mai departe.

În cele din urmă, un tânăr îngrijorat încearcă să deschidă uşa maşinii. Şi un bătrân încearcă să intervină, lovind caroseria cu bastonul.


Videoclipul a fost postat de grupul YesNoMaybe, care a realizat acest experiment la câteva zile după ce două adolescente au fost supuse unui viol colectiv şi spânzurate într-un sat din statul Uttar Pradesh, scrie Time.

În urmă cu un an, o studentă a fost violată şi a decedat la spital, din cauza rănilor. Cazul ei a provocat un val de indignare generală în India şi a fost urmat de o înăsprire a legii.

Filmarea experimentului realizat la New Delhi a fost postată pe YouTube şi a adunat aproape 2 milioane vizualizări.


×
Subiecte în articol: experiment viol India New Delhi
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close