Antena 3 CNN Externe Expermientul pe care Hitler l-a ţinut secret. "Credea că aşa poate câştiga războiul"

Expermientul pe care Hitler l-a ţinut secret. "Credea că aşa poate câştiga războiul"

Expermientul pe care Hitler l-a ţinut secret. "Credea că aşa poate câştiga războiul"
de O.P.    |    19 Dec 2012   •   08:33

Pe lângă tortură şi crimele oribile de care au fost capabili naziştii, Hitler pusese la punct un proiect despre care foarte puţină lume ştia. Conducătorul naziştilor voia ca animalele, şi mai precis, câinii să fie folosiţi de militarii care luptă în război.

Aşa că Hitler a pus la punct proiectul Wooffan SS, proiect de care se ocupa Margarethe Schmitt. Încă din anii 1930, această femeie a pus bazele acestei şcoli de dresaj în Leutenburg, cunoscută sub numele de Tiersprechschule Asra.



Pe lângă comenzile obişnuite, animalele de companie erau învăţate să asculte ordinele pe care stăpânii lor le dădeau. Toată această idee i-a venit lui Hitler atunci când a auzit părerile mai multor psihologi, care afirmau că oamenii pot comunica şi pot vorbi cu animalele lor, iar câinii îi înţeleg.



Astfel, că pe lângă pasiunea pentru patrupede, Hitler credea că şi cu ajutorul lor războiul poate fi câştigat de nazişti.

Margarethe Schmitt a reuşit performanţa să înveţe un Airedale terrier să vorbească. Acesta răspundea cu "Mein Fuhrer" atunci când i se punea întrebarea "Cine este Hitler".



Istoricul şi doctorul Jan Bondeson, profesor la Universitatea Cardiff, a scris despre acest experiment secret în cartea lui.



×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close