Antena 3 CNN Externe Expert: Creşterea populaţiei ar trebui oprită

Expert: Creşterea populaţiei ar trebui oprită

Expert: Creşterea populaţiei ar trebui oprită
Sursa foto: Jane Goodall
25 Mar 2010   •   18:04

Oamenii ar trebui să facă mai puţini copii pentru a ajuta în lupta contra schimbării climatice, potrivit unui expert britanic primatolog, Jane Goodall.

Goodall, a cărei cercetare din anii 60 despre cimpanzei a schimbat percepţia despre relaţia dintre oameni şi animale, se teme că această chestiune controversată a fost minimalizată în agenda privind dezbaterea legată de impactul omului asupra mediului.

"Este foarte frustrant deoarece oamenii nu doresc să discute acest subiect. Creşterea populaţiei noastre stă la baza aproape fiecărei probleme de pe planetă," aprecia cercetătorul.
"Dacă am fi doar câteva din noi, atunci lucrurile rele pe care le-am face nu ar conta deoarece Mama Natură s-ar ocupa de aceasta-- dar suntem atât de mulţi" .
Răspunsul este că "ar trebui să discutăm despre o limitare a creşterii populaţiei umane", declara aceasta.
Goodall conduce organizaţia caritabilă Optimum Population Trust (OPT), care limitează pentru stabilizarea populaţiei şi descreşterea graduală a acesteia.

Acesta militează pentru o educaţie sexuală mai bună şi planificare familială, o educaţie mai bună, ca şi drepturile femeilor, iar cuplurile să se opreasă voluntar "la doi".
Scopul declarat al OPT este să reducă creşterea progonizată a populaţiei pentru a ajunge la maximum opt miliarde în 2050, în loc de cele 9,1 miliarde prognozate de ONU în 2004.

Antena3.ro

×
Parteneri
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit la Buzău
x close