Expert: Dacă Trump câștigă, nu va fi bine pentru Europa de Est

08 Noi 2016   •   19:14
Expert: Dacă Trump câștigă, nu va fi bine pentru Europa de Est

Dacă devine președinte, Donald Trump nu se va retrage din NATO, în ciuda retoricii sale din timpul campaniei, dar are o viziune destul de nonconformistă despre Rusia și e dispus la compromisuri în politica externă, a declarat într-un interviu pentru AGERPRES Paul Stronski, analist asociat al Programului Carnegie pentru Rusia și Eurasia.

Stronski este expert în relația dintre Rusia și țările din vecinătate, din Asia Centrală și din sudul Caucazului și a lucrat ca analist pe politica internă a Rusiei la Departamentul de Stat.

'Trump este un izolaționist. Nu vrea să fie loial niciunei alianțe. Nu numai față de NATO; orice altă alianță,'a afirmat el. 'Dacă Trump câștigă, nu va fi bine pentru flancul estic. E dispus să cadă la înțelegere, vorbește despre cum SUA și Rusia pot coopera în Siria și Orientul Mijlociu și s-ar putea să cadă la învoială ca SUA să nu se implice prea mult pe flancul estic', a arătat analistul.

Cu toate acestea, a mai adăugat el, nu va face nicio mișcare atât de radicală cum ar fi retragerea din NATO. 'E foarte multă retorică, dar cred că, dacă, câștigă el, vor fi experți în politică externă din rândul republicanilor care să lucreze în administrația condusă de el și care vor încerca să îi tempereze impulsurile", a arătat expertul.

Analistul a mai adăugat că, totuși, chiar și așa, Europa de Est va primi și mai puțină atenție pentru că administrația Trump va vedea o singură amenințare, terorismul.

Continuarea pe Agerpres.ro.

Sursă: Agerpres
x close