Antena 3 CNN Externe Expertul în explozibili al Statului Islamic, arestat în Turcia

Expertul în explozibili al Statului Islamic, arestat în Turcia

Un lider operaţional al reţelei teroriste Stat Islamic dat în urmărire de Statele Unite şi trei complici ai acestuia au fost arestaţi în Turcia.

Expertul în explozibili al Statului Islamic, arestat în Turcia
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Ionescu    |    24 Mai 2021   •   18:20

Mustafa Abdulwahab Mahmoud, născut în 1999 în Egipt, a fost reţinut împreună cuMustafa Abdulwahab Mahmoud, un cetăţean egiptean în vârstă de 22 de ani, a fost arestat în oraşul turc Istanbul.

Mustafa Abdulwahab Mahmoud este considerat expertul în dispozitive explozive al reţelei teroriste Stat Islamic. Acesta şi-a pus de asemenea know-how-ul pe internet la dispoziţia altor jihadişti aspiranţi din alte ţări.

Serviciile de informaţii americane, care îl urmăreau, au oferit autorităţilor turce informaţii ce au permis arestarea sa.

Acuzată mai demult că i-a lăsat pe jihadişti să-i tranziteze teritoriul, Turcia şi-a intensificat lupta împotriva Statului Islamic, care a organizat mai multe atacuri în această ţară, cel mai sângeros fiind cel de la clubul Reina din Istanbul, soldat cu 39 de morţi la petrecerea de revelion 2017.

Mustafa Abdulwahab Mahmoud este dat în urmărire de autorităţile americane, sub acuzaţia de participare la activităţi teroriste.

×
Subiecte în articol: explozibil expert terorist
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close