Antena 3 CNN Externe Expert: Retragerea SUA din Acordul de la Paris va duce la creşterea suplimentară a temperaturii cu 0,3 grade

Expert: Retragerea SUA din Acordul de la Paris va duce la creşterea suplimentară a temperaturii cu 0,3 grade

Expert: Retragerea SUA din Acordul de la Paris va duce la creşterea suplimentară a temperaturii cu 0,3 grade
Sursa foto: Foto: pixabay.com
02 Iun 2017   •   19:58

Retragerea Statelor Unite din Acordul pentru Climă de la Paris ar putea duce la o creştere suplimentară a temperaturii cu 0,3 grade Celsius, a apreciat vineri, la Geneva, directorul Departamentului pentru cercetare atmosferică şi mediu din cadrul Organizaţiei Mondiale de Meteorologie, Deon Terbalanche, citat de Belga și news.ro.

El a subliniat că astfel de estimări sunt greu de făcut, deoarece cantitatea de emisii de gaze cu efect de seră care vor fi produse de SUA în următorii ani de SUA e greu de cuantificat.

Acordul de la Paris, semnat de SUA şi alte 187 de ţări, este menit să ţină creşterea temperaturii globale “mult sub” 2 grade Celsius faţă de nivelul preindustrial. Numai Siria şi Niacaragua nu au semnat acordul.

Donald Trump a anunţat joi că SUA se retrag din Acordul de la Paris, atrăgând critici din partea comunităţii internaţionale şi a unor companii importante.

 

×
Subiecte în articol: Donald Trump temperatura
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close