Antena 3 CNN Externe Expert: Scurgerea de petrol din SUA nu va putea fi oprită pănâ la Crăciun

Expert: Scurgerea de petrol din SUA nu va putea fi oprită pănâ la Crăciun

Expert: Scurgerea de petrol din SUA nu va putea fi oprită pănâ la Crăciun
14 Iun 2010   •   05:30

Unul din cei mai autorizaţi experţi în puţurile petroliere avertiza că ar putea dura până la Crăciun pentru a opri scrugerea de ţiţei din Golful Mexic ce devastează coasta Americii.

Nansen Saleri, expert în forare în Golf, declara că el speră ca BP să respecte termenul din august pentru captarea puţului, dar sublinia că succesul nu este sigur.

"Ştiu că este o evaluare înspăimântătoare, dar toţi ar trebui pregătiţi pentru scenariul cel mai grav, iar aceasta ar putea însemna un termen de Crăciun," declara Saleri, şef al grupului de consultanţă Quantum Reservoir Impact. 

Viitorul companiei petroliere BP şi a faunei din Golful Mexic depind în mare parte de succesul rapid al celor două puţuri "supapă" ce sunt forate în încercarea de a opri cele 20-40.000 de barili pe zi cere se scurg.

Saleri aprecia că incendiul BP şi scurgerea sunt cele mai grave din câte a văzut. 

Între timp, Barack Obama a fost acuzat că este "anti-britanic", după numeroasele acuzaţii la adresa companiei londoneze, aspecte negate de ambasadorul american Louis Susman. El sublinia de asemenea că preşedintele american nu va mai numi compania British Petroleum, titulatură la care a renunţat acum peste un deceniu.

Diplomatul arăta că Obama ar fi fost la fel de dur cu o compania americană dacă ar fi fost implicată într-un asemenea dezastru.

 

În plus, liderul de la Casa Albă a discutat cu premierul britanic  David Cameron în weekend. Cabinetul de la Londra preciza că "Obama a arătat că părerea sa este că BP este o companie globală multinaţională şi că frustrarea în legătură cu scurgerea de petrol nu are nimic de-a face cu identitatea naţională."


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Golful Mexic
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close