Antena 3 Externe Experţi: Europa nu este imună în faţa riscurilor unui conflict atomic

Experţi: Europa nu este imună în faţa riscurilor unui conflict atomic

07 Feb 2018   •   20:46
Experţi: Europa nu este imună în faţa riscurilor unui conflict atomic
Sursa foto: Foto: Pixabay

Europa nu este imună în faţa riscurilor unui conflict nuclear, probabilitatea unui scenariu de acest fel fiind mai mare decât în timpul Războiul Rece, avertizează Campania Internaţională pentru Eliminarea Armelor Atomice, organizaţie care a primit Premiul Nobel pentru Pace.

Probabilitatea unui război nuclear este mai mare decât era în timpul Războiului Rece, iar, dacă nu vor fi eliminate armele atomice, problema se pune când, nu dacă sunt folosite arme nucleare, fie intenţionat, fie accidental", a declarat miercuri în Parlamentul European, Beatrice Fihn, directorul Campaniei Internaţionale pentru Eliminarea Atomice, informează publicaţia EUObserver.

Printre riscurile actuale privind un conflict nuclear se numără criza dintre Administraţia Donald Trump şi regimul din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un.

Ministrul german de Externe în exerciţiu, Sigmar Gabriel, a avertizat că Europa este expusă riscurilor din cauza "relansării cursei înarmării nucleare".

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close