Antena 3 CNN Externe Explicaţia oficială în cazul păsărilor moarte din Arkansas: A fost “traumă cauzată de impact”

Explicaţia oficială în cazul păsărilor moarte din Arkansas: A fost “traumă cauzată de impact”

Explicaţia oficială în cazul păsărilor moarte din Arkansas: A fost “traumă cauzată de impact”
Sursa foto: Foto: host.madison.com
06 Ian 2011   •   21:24

Specialiştii veterinari susţin că au descoperit de ce au murit miile de păsări din Arkansas. Toate au intrat în ceva, spun ei. Explicaţia oficială a incidentului: a fost “traumă cauzată de impact”, a declarat Scott Wright, şeful Centrului Naţional al Sănătăţii Vietăţilor Sălbatice din Madison, pentru Wisconsin State Journal.

După ce au examinat rănile păsărilor, cercetătorii au ajuns la concluzia că păsările s-au dezorientat din cauza artificiilor şi au intrat în clădiri sau alte structuri.

“Specialiştii noştri s-au gândit că au fost lansate mai multe artificii comerciale. Pentru acestea este nevoie de autorizaţie, însă nimeni nu a cerut un astfel de permis, aşa că este puţin probabil ca cineva să apară acum şi să recunoască”, a declarat oficialul american.

Acelaşi laborator care a investigat moartea păsărilor din Arkansas cercetează şi decesele similare care au avot loc şi în Louisiana, relatează Newser.com. În acest caz nu au ajuns la o concluzie oficială, însă, spun ei, incidentele nu au legătură şi, cel mai probabil, în Louisiana au fost de vină condiţiile meteo.

Ploaia de păsări moarte a început în seara de anul nou, în jurul orei 23:30. Peste 5.000 de păsări moarte au căzut pe străzi.

×
Subiecte în articol: Arkansas impact
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close