Antena 3 CNN Externe Exploatarea de la Roşia Montană va avea un impact limitat asupra mediului

Exploatarea de la Roşia Montană va avea un impact limitat asupra mediului

Exploatarea de la Roşia Montană va avea un impact limitat asupra mediului
Sursa foto: Rosia Montana
07 Noi 2009   •   19:45

Exploatarea de la Roşia Montană va avea un impact limitat asupra mediului înconjurător. Aceasta este concluzia la care au ajuns specialiştii reuniţi la un simpozion desfăşurat la Cluj Napoca. Ei s-au întâlnit pentru a discuta pe probleme de poluare, protecţie a mediului şi impactul socio-economic al mineritului în zona Roşia Montană.

Printre subiectele aduse în discuţie s-au numărat şi cele privind activităţile de minerit responsabil, programe de pregătire pentru urgenţele la nivel local sau planul de epurare a apei din zonă.

"Eu cred ca acest proiect are un studiu de impact făcut de profesionişti şi laturile cele mai importante au fost abordate. Acesti profesionişti ar trebui să discute pe fiecare sector în parte, însă acest lucru se întamplă într-o manieră destul de redusă", susţine Călin Baciu, decan al Facultăţii de ştiinţa mediului din Cluj Napoca.

Conducerea companiei Gold Corporation a prezentant şi procedurile de ecologizare pe tot parcursul proiectului, dar şi modul in care impactul nociv asupra mediului va fi diminuat. "Acolo va fi o mina, va fi cea mai mare mina de aur din Europa, impactul va fi mentinut doar in zona industrială iar efectul va fi limitat in timp", a explicat Horia Avram, vicepreşedinte al companiei Gold Corporation

Simpozionul a fost organizat de Universitatea Babes-Bolyai si Facultatea de Stiinta a Mediului Cluj-Napoca.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Rosia Montana
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close