Antena 3 CNN Externe Explozia din Texas, înregistrată ca seism cu magnitudinea de 2,1. Între 5 şi 15 MORŢI, anunţă poliţia

Explozia din Texas, înregistrată ca seism cu magnitudinea de 2,1. Între 5 şi 15 MORŢI, anunţă poliţia

Explozia din Texas, înregistrată ca seism cu magnitudinea de 2,1. Între 5 şi 15 MORŢI, anunţă poliţia
de S.T.    |    18 Apr 2013   •   16:05
UPDATE 16.00 - Între cinci şi 15 persoane au murit, iar alte aproximativ 160 au fost rănite, în urma unei explozii la o fabrică de îngrăşăminte din oraşul texan West, a anunţat joi dimineaţa un purtător de cuvânt al poliţiei locale, prezentând un prim bilanţ oficial de la producerea exploziei, scrie AFP.
   
Explozia a aruncat în atmosferă o ciupercă de flăcări cu diametrul de aproximativ 30 de metri. "Era ca şi cum a explodat o bombă nucleară", a declarat pentru CNN  Tommy Muska, primarul din West, o localitate cu aproximativ 2.500 de locuitori, unde a avut loc drama.
   
Bilanţul este, "pentru moment, între cinci şi 15 morţi", a declarat către ora 10.00 GMT (13.00, ora României), după nouă ore de la producerea exploziei, în faţa presei sergentul W. Patrick Swanton, adăugând că bilanţul poate suferi modificări
   
Swanton a mai anunţat că peste 160 de răniţi au primit îngrijiri la trei spitale din regiune.


Anterior, în cursul nopţii de miercuri spre joi, a apărut informaţia potrivit căreia aproximativ 70 de persoane şi-ar fi pierdut viaţa, iar alte câteva sute au fost rănite în urma unei explozii puternice la o fabrică de îngrăşăminte din statul american Texas.

Autorităţile au improvizat o tabără de triaj a răniţilor chiar pe un stadion din zonă, iar procedurile de evacuare au fost deja demarate.

UPDATE 10:00- Explozia de la fabrica de îngrăşăminte din oraşul West, în statul american Texas, a provocat un cutremur cu magnitudinea de 2,1, potrivit institutului american de geofizică USGS, relatează NBC 5, în pagina electronică.


Foto: Agerpres/AP

Printre răniţi se află şi câţiva pompieri care au intervenit la faţa locului, susţin medicii.

Majoritatea persoanelor au fost rănite de fragmentele de geamuri, uşi sau alte obiecte rezultate în urma exploziei, au declarat autorităţile, care au decretat un ordin de evacuare pe o rază de 1,6 kilometri în jurul exploziei.


Între 75 şi 100 de locuinţe şi birouri au fost complet distruse în jurul fabricii din oraşul West, în apropiere de Waco.

Cauzele exploziei nu sunt cunoscute încă, în timp ce zece clădiri din oraşul West sunt afectate de incendii, inclusiv o şcoală din apropierea fabricii.
   
Oraşul West are o populaţie de aproximativ 2.800 de locuitori.

×
Subiecte în articol: explozie evacuare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close