Antena 3 CNN Externe Explozibili descoperiţi în apropiere de o reşedinţă a preşedintelui Ciprului

Explozibili descoperiţi în apropiere de o reşedinţă a preşedintelui Ciprului

Explozibili descoperiţi în apropiere de o reşedinţă a preşedintelui Ciprului
Sursa foto: Foto: aiexplosives.com
29 Dec 2012   •   21:11

Peste un kilogram de explozibili a fost descoperit sâmbătă în apropiere de casa de vacanţă a preşedintelui cipriot Demetris Christofias, a anunţat Andreas Angelides, un purtător de cuvânt al poliţiei, informează AFP.

Angelides a declarat unor jurnalişti că explozibilii, 1,36 kilograme de TNT, au fost descoperiţi la aproape 500 de metri de reşedinţa preşedintelui, "pregătiţi de utilizare".

Substanţa a fost plasată sub un copac, la aproximativ 15 metri de drumul principal care duce spre Kellaki, satul natal al lui Christofias, situat în apropiere de oraşul balnear Limasol, în sudul insulei, a adăugat Angelides.

"O primă analiză arată că (explozibii) sunt într-o stare excelentă", a precizat Angelides, precizând că TNT-ul a fost descoperit cu ajutorul unor informaţii comunicate poliţiei.
   
Potrivit postului de radio de stat, detonatorul, care nu a fost armat, ar fi putut să fie activat de la distanţă.
   
Preşedintele, care a prevăzut să vină la reşedinţă sâmbătă după-amiază, urma să nu o mai viziteze până la finalizarea anchetei.
   
Atacuri vizând personalităţi politice sunt rare în Cipru, o ţară în care o gravă criză economică îi face pe Christofias şi membrii Guvernului său tot mai puţin populari.
   
Christofias este primul preşedinte cipriot care nu candidează pentru un al doilea mandat în alegerile prezidenţiale prevăzute în februarie 2013.


×
Subiecte în articol: alegeri
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close