Antena 3 CNN Externe Explozie devastatoare în Bangladesh, şapte oameni au murit pe loc. Suflul deflagraţiei a spulberat şi patru autobuze

Explozie devastatoare în Bangladesh, şapte oameni au murit pe loc. Suflul deflagraţiei a spulberat şi patru autobuze

el puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 50 au fost rănite într-o explozie de proporţii, posibil cauzată de o acumulare de gaze, care a distrus duminică o clădire de afaceri în centrul oraşului Dhaka, capitala Bangladeshului, au anunţat autorităţile.

Explozie devastatoare în Bangladesh, şapte oameni au murit pe loc. Suflul deflagraţiei a spulberat şi patru autobuze
Sursa foto: Captura Youtube
de Alexandra Ionescu    |    29 Iun 2021   •   09:04

Poliţia a subliniat că în această explozie în care au murit cel puţin şapte oameni a fost atât de violentă încât ferestrele a cel puţin patru autobuze din apropiere au fost spulberate, făcând zeci de răniţi printre pasagerii de la bord.

"Pompierii sînt la faţa locului. Vor ancheta motivele exploziei. Dar, în primul rînd, credem că metanul s-a acumulat în conducta de gaze şi apoi a explodat la parterul" acestei clădiri cu trei etaje, a declarat unul din principalii responsabili ai poliţiei din Dhaka, Syed Nurul Islam.

El a respins pista unui act criminal, menţionînd că în capitala Bangladeshului s-au produs mai multe accidente similare în ultimii ani. Martori au povestit presei că imobilul, în care se găseau un restaurant, un magazin de produse electronice şi alte cîteva magazine, nu mai este altceva decît un cîmp de ruine.

Poliţia a precizat că două clădiri adiacente au fost parţial avariate.

"Cel puţin patru dintre răniţi sînt în stare critică", a declarat Samanta Lal Sen, medic la spitalul Sheikh Hasina Burn, unde zeci de persoane au fost internate după tragedie.

×
Subiecte în articol: explozie Bangladesh morti
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close