Antena 3 CNN Externe Explozie uriaşă la un depozit de lângă aeroportul din Takşkent, Uzbekistan | Unda de şoc a fost resimţită câţiva kilometri

Explozie uriaşă la un depozit de lângă aeroportul din Takşkent, Uzbekistan | Unda de şoc a fost resimţită câţiva kilometri

O explozie puternică s-a produs la un depozit din apropierea aeroportului din Tașkent şi a fost urmată de incendiu. Unda de șoc a exploziei a spart zeci de ferestre ale apartamentelor din apropiere, iar mai multe persoane sunt rănite.

Explozie uriaşă la un depozit de lângă aeroportul din Takşkent, Uzbekistan | Unda de şoc a fost resimţită câţiva kilometri
Sursa foto: X | @sentdefender
28 Sep 2023   •   08:22

Potrivit Ministerului Sănătății din Uzbekistan, niciuna dintre acestea nu era gravă, anunță Reuters. Ulterior, autorităţile au anunţat că o persoană a murit, iar alte 162 au fost rănite.

Videoclipurile și fotografiile de pe rețelele de socializare arată flăcări ce se înălțau pe cerul nopții și un nor imens de fum.

Cauza exploziei e neclară, un raport vorbind despre "fulgere puternice".

Ministerul a declarat că un "laborator special" a fost înființat la fața locului pentru a investiga explozia.

"Ca urmare a acțiunilor rapide ale angajaților FVV, zona incendiului este în curs de limitare", a declarat ministerul, pe Telegram. "Situația este complet sub control".

Zborurile de pe aeroportul internațional din Tașkent decolau și aterizau în mod normal, notează Mediafax.

Potrivit unei postări pe rețelele de socializare a postului de presă uzbec Daryo, 16 echipaje de pompieri și de salvare au fost trimise pentru a lupta împotriva incendiului într-unul dintre depozitele situate în cartierul Sergeli din oraș, în apropiere de aeroport.

×
Subiecte în articol: Taşkent explozie Uzbekistan
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close