Antena 3 CNN Externe Explozie la un depozit de muniţii în Kazahstan: cel puțin 60 de răniți

Explozie la un depozit de muniţii în Kazahstan: cel puțin 60 de răniți

O puternică explozie a avut loc joi la un depozit de muniţii în Kazahstan, ănind 60 de persoane şi provocând evacuarea mai multor sate vecine

Explozie la un depozit de muniţii în Kazahstan: cel puțin 60 de răniți
Sursa foto: Twitter/ Donato Yaakov Secchi
de Alexandra Ionescu    |    26 Aug 2021   •   23:58

Focul s-a declanşat la depozitul de muniţii situat într-o unitate militară din regiunea Jambîl , provocând "o explozie a unor obiecte neidentificate", a informat într-un comunicat Ministerul Apărării kazah.

Potrivit autorităţilor regiunii Jambîl, 60 de persoane, printre care 11 militari, au fost răniţi şi spitalizaţi în urma exploziei, iar evacuarea a patru sate situate în apropiere de depozitul de muniţii este în curs.

Unul dintre sate, care numără 250 de locuitori, este situat la mai puţin de 1 kilometru de locul exploziei, au precizat autorităţile regiunii.

Potrivit unui purtător de cuvânt al autorităţilor locale, explozia nu s-a soldat cu morţi.

Președintele Kassym-Jomart Tokayev a scris într-o serie de tweet-uri că cel puțin 30 dintre răniți sunt militari, și că incidentul este investigat, potrivit Reuters.

Un accident similar a avut loc în Arys în 2019, când o explozie de la un depozit de muniții a forțat autoritățile să evacueze un oraș cu 44.000 de oameni.

 

×
Subiecte în articol: kazahstan explozie depozit
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close