Antena 3 CNN Externe Explozie puternică la Beirut. Al Arabiya: 30 de morți, peste 3.000 de răniți - VIDEO

Explozie puternică la Beirut. Al Arabiya: 30 de morți, peste 3.000 de răniți - VIDEO

O explozie extrem de puternică a avut loc, marți după-amiază în orașul libanez Beirut. Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate libaneze citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro, sute de persoane au fost rănite. Unele surse vorbesc deja despre zeci de morți.

Explozie puternică la Beirut. Al Arabiya: 30 de morți, peste 3.000 de răniți   - VIDEO
de Gabriel Dano    |    04 Aug 2020   •   22:22

UPDATE: 22.20

Cel puțin 30 de oameni au murit și peste 3.000 sunt răniți, potrivit datelor transmite de postul de televiziune Al Arabiya. Potrivit CNN, bilanțul dublei explozii din Beirut, de marți după-amiază ar fi 25 de morți și 2.500 de răniți.

UPDATE: 21.45

Cel puțin 10 morți au fost confirmați și 400 de răniți, în urma deflagrației produse în Beirut.

UPDATE 20:45

Cel puţin zece oameni au murit, iar câteva zeci au fost răniţi în urma dublei explozii produse marţi după-amiază în zona portuară din oraşul Beirut, afirmă surse din cadrul serviciilor medicale, citate de agenţia de presă Reuters.

Autorităţile libaneze nu au anunţat deocamdată niciun bilanţ al victimelor. Israelul a transmis că nu este implicat în niciun fel în incidentul din Liban.

-----------------------------------------------

Victimele au fost prinse sub mai multe clădiri care s-au prăbușit în urma deflagrației care a pornit de la un incendiu. Zeci de mașini au fost distruse, iar pe o rază de câteva sute de metri, se înregistrează daune materiale semnificative. Locuințe aflate și la 10 kilometri distanță ar fi fost afectate de suflul exploziei. Martorii spun că mai multe balcoane ale unor blocuri au căzut.

Numeroase victime au fost transportate la spitale din centrul capitalei Libanului. Potrivit surselor citate, în capitala Libanului au avut loc două explozii, în contextul în care se aștepta verdictul în cazul uciderii fostului prim-ministru Rafik Hariri în 2005. Ar fi vorba despre un depozit de artificii și unul de chimicale.

Cei patru bărbați, judecați în absență, sunt membri ai grupării șiite Hezbollah, care a negat că ar fi avut vreun rol în asasinarea lui Hariri.

Deocamdată nu sunt indicii ale unui act terorist, exploziile, produse în zona portuară, fiind considerate ca fiind accidentale.

Explozia din Beirut s-ar fi simțit și în Cipru, la 200 de km distanță.

 

 

×
Subiecte în articol: explozie Beirut
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close