Antena 3 CNN Externe Explozie într-un parc industrial chimic din Germania. Cel puțin un mort, mai mulți dispăruți și numeroși răniți. Autoritățile au decretat "amenințare extremă"

Explozie într-un parc industrial chimic din Germania. Cel puțin un mort, mai mulți dispăruți și numeroși răniți. Autoritățile au decretat "amenințare extremă"

Orașul german Leverkusen a fost zguduit, marți, de o explozie produsă în parcul industrial Chempark, unde funcționează mai multe întreprinderi de produse chimice, anunță presa internațională.

Explozie într-un parc industrial chimic din Germania. Cel puțin un mort, mai mulți dispăruți și numeroși răniți. Autoritățile au decretat "amenințare extremă"
de Adrian Iclozan    |    27 Iul 2021   •   13:15

UPDATE: Primul deces confirmat

Șeful Chempark, Lars Friedrich, a confirmat, marți după-amiază, primul deces produs în urma exploziei din parcul industrial.

"Suntem zguduiți de moartea tragică a colegului nostru", a scris acesta, pe Twitter.

În continuare, patru lucrători erau dați dispăruți.

Potrivit serviciilor de urgență, 16 persoane au fost rănite în deflagrație, dintre care patru grav.

UPDATE: Cinci lucrători sunt dați dispăruți în urma exploziei din Leverkusen

Operatorul parcului industrial a anunțat că cinci muncitori sunt dați dispăruți, alți doi sunt grav răniți și mai mulți au suferit răni ușoare.

Ar fi, deocamdată, 16 persoane rănite în total.

În cadrul Chempark funcționează peste 30 de companii, între care Bayer, Lanxess și Arlanxeo, precizează Reuters.

Currenta, operatorul Chempark, a fost vândut în 2019 de Bayer și Lanxess către compania Macquarie Infrastructure and Real Assets pentru o valoare de 3,5 miliarde de euro.

Știrea inițială:

În urma exploziei un imens nor de fum negru a fost trimis în atmosferă.

Deflagrația a fost urmată de un incendiu.

Biroul federal german pentru Protecție Civilă și Asistență în caz de Dezastre a catalogat situația drept "amenințare extremă" și a cerut rezidenților să rămână în case și să țină ușile și ferestrele închise.

Cauza deflagrației nu este momentan cunoscută.

La fața locului au fost desfășurați pompieri, ambulanțe și utilaje de măsurare a poluării. Scena deflagrației este situată aproape de malul Rinului.

Poliția din orașul Cologne, situat în vecinătate, a menționat că nu deține informații despre ce anume a provocat explozia și nici despre eventuali răniți.

Autoritățile au închis câteva căi rutiere majore către zona de intervenție.

Publicația germană Daily Koelner Stadt-Anzeiger a relatat că explozia s-a produs în cartierul Buerrig, la o uzină de incinerare a deșeurilor.

Leverkusen este orașul unde își are sediul Bayer, una dintre cele mai mari companii chimice din Germania.

Aici trăiesc 163.000 de locuitori. Leverkusen se învecinează cu Cologne, al patrulea cel mai mare oraș din Germania, cu aproximativ 1 milion de locuitori.

Mulți oameni din zonă lucrează pentru Bayer, unul dintre cei mai mari angajatori locali.

 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close