Antena 3 CNN Externe Explozie în capitala Columbiei. Un polițist și-a pierdut viața

Explozie în capitala Columbiei. Un polițist și-a pierdut viața

Explozie în capitala Columbiei. Un polițist și-a pierdut viața
Sursa foto: Foto: Wikipedia
19 Feb 2017   •   21:29

Un poliţist şi-a pierdut viaţa, iar alte 31 de persoane au fost rănite duminică într-o explozie care s-a produs în apropierea arenei La Santamaria din Bogota, a anunţat primarul capitalei columbiene, Enrique Penalosa, citat de AFP. 

"Deplâng moartea agentului de poliţie John Herrera", a scris Enrique Penalosa pe Twitter. Primăria a mai informat că s-au înregistrat "31 de răniţi, dintre care doi în stare gravă". 

Explozia a fost provocată, potrivit edilului, de "explozivi", dar nu a precizat sub ce formă (bombă, petardă, grenadă) a fost confecţionată încărcătura, apoi activată. 

La rândul său, preşedintele Columbiei, Juan Manuel Santos, a scris pe Twitter că explozia reprezintă un "atac împotriva poliţiştilor care asigură securitatea (zonei) La Macarena". În acest cartier din centrul Bogotei se află arena La Santamaria unde urma să aibă loc o coridă în cursul după-amiezii. 

Coridele au fost reluate în ianuarie după o întrerupere de patru ani, declanşând un val de proteste. 

Corida de duminică nu a fost anulată, iar primarul i-a încurajat pe toţi cei care doresc să fie prezenţi să meargă "fără teamă pentru siguranţa lor". 

"Teroriştii nu ne vor intimida. Vom face tot ce este necesar pentru a-i prinde", a adăugat el, fără să precizeze dacă vreo grupare este suspectată în mod deosebit că a declanşat explozia. 

Primăria a mai anunţat că va avea loc un consiliu de securitate extraordinar la finalul căruia autorităţile vor oferi mai multe detalii despre anchetă. 

Redeschiderea arenei La Santamaria, pe 22 ianuarie, a declanşat un uriaş val de proteste şi a dus la ciocniri violente între poliţie şi grupuri care se opun luptelor cu taurii. 

În 2012, primarul de la acea dată a interzis utilizarea arenei pentru a organiza coride cu scopul de a evita "tortura şi tratamentul crud aplicat animalelor". 

Redeschiderea arenei a avut loc patru ani mai târziu după o decizie ea Curţii Constituţionale, potrivit AFP.

×
Subiecte în articol: atentat Columbia
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close