Antena 3 CNN Externe Explozie în faţa sediului Parchetului de la Benghazi, în estul Libiei

Explozie în faţa sediului Parchetului de la Benghazi, în estul Libiei

Explozie în faţa sediului Parchetului de la Benghazi, în estul Libiei
Sursa foto: Foto: Agepres/AP
31 Dec 2012   •   10:51

O bombă a explodat în noaptea de duminică spre luni în faţa imobilului în care se află sediul seviciilor Parchetului de la Benghazi, în estul Libiei, provocând pagube materiale, anunţă o sursă din domeniul securităţii, citată de AFP.
   
"Potrivit primelor indicii este vorba despe o valiză umplută cu TNT", a declarat pentru un jurnalist AFP un anchetator, la locul exploziei, precizând că nu a fost raportată nicio victimă.
   
Explozia a avariat faţada clădirii, care a fost în trecut sediul Tribunalului Poporului, o Curte specială creată de fostul lider libian Muammar Gaddafi cu scopul de a judeca opozanţi, în special islamişti.

Bomba a produs un crater în sol şi a spart geamurile vehiculelor şi clădirilor aflate în apropiere.
   
Locul de unde a pornit revoluţia din 2011, care a răsturnat regimul colonelului Kadhafi, ucis în octombrie, Benghazi s-a confruntat cu un val de violenţe pe tot parcursul anului 2012.
   
În decembrie, o serie de atacuri vizând comisariate a cauzat moartea a şapte ofiţeri şi l-a obligat pe şeful Statului Major să trimită trupe suplimentare pentru asigurarea unei bune securităţi în al doilea cel mai important oraş din ţară.
   
În restul anului, numeroşi oficiali din domeniul securităţii şi judecători, mulţi dintre ei servind în timpul fostului regim, au fost asasinaţi.
   
Multe dintre aceste atacuri au fost atribuite islamiştilor radicali, bine infiltraţi la Benghazi, care încearcă să se răzbune pe foştii lor călăi, după ce au fost victime ale unei reprimări în timpul regimului Gaddafi.


×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close