Antena 3 CNN Externe Explozie la o mină din Siberia. 12 morţi şi peste 40 de răniţi

Explozie la o mină din Siberia. 12 morţi şi peste 40 de răniţi

Explozie la o mină din Siberia. 12 morţi şi peste 40 de răniţi
Sursa foto: mineri
09 Mai 2010   •   10:21

Un număr de 12 mineri au murit, peste 40 au fost răniţi şi alte peste 80 de persoane sunt date dispărute, în urma unei explozii la o mină de cărbuni din Siberia. La câteva ore după tragedie, compania minieră a anunţat că a pierdut legătura cu 20 dintre membrii echipei de salvare, după ce o a doua explozie a avut loc în subteran. Potrivit unui oficial din Ministerul pentru situaţii de urgenţă din Rusia, citat de agenţia Ria Niovosti, în mină se aflau peste 300 de oameni în momentul în care s-a produs prima deflagraţie.

Cel puţin 64 de mineri şi 20 de salvatori au rămas blocaţi în subteran, dar operaţiunile de salvare au fost suspendate în urma unei a doua explozii, produse la ora 21.00 GMT (00.00, ora României), potrivit AFP.

"Activitatea este imposibilă din cauza fumului. După a doua explozie, am pierdut contactul cu trei grupuri de salvatori, din care fac parte 20 de persoane", a declarat un reprezentant al companiei care administrează mina.

Guvernatorul regiunii Kemerovo, Aman Tulaiev, a declarat că sistemul de ventilaţie a fost distrus în urma exploziei, iar viaţa salvatorilor este în pericol, adăugând că ?activitatea a fost suspendată din cauza riscului de producere a unor noi explozii".

Mai mult de 150 de salvatori şi 29 de vehicule se află în zona minei, pentru operaţiunile de salvare.
Accidentul s-a produs cu câteva ore înaintea începerii festivităţilor organizate la Moscova la împlinirea a 65 de ani de la victoria aliată asupra Germaniei naziste, în cadrul cărora va avea loc o paradă militară de amploare, la care participă şi militari NATO, precum şi numeroşi demnitari străini.

Antena3.ro




×
Subiecte în articol: mina Rusia mineri Siberia explozie salvatori
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close