Antena 3 CNN Externe EXPLOZIE puternică în centrul Canadei. Astronomii investighează căderea unui METEORIT

EXPLOZIE puternică în centrul Canadei. Astronomii investighează căderea unui METEORIT

EXPLOZIE puternică în centrul Canadei. Astronomii investighează căderea unui METEORIT
Sursa foto: Foto: www.universetoday.com
de O.P.    |    28 Noi 2013   •   10:27

Autoritățile canadiene investighează o posibilă cădere a unui meteorit, după ce mai mulți locuitori din apropierea orașelor Ottawa și Montreal, dar și din nordul Statelor Unite, au semnalat miercuri seara o explozie puternică urmată de o lumină intensă pe cer în jurul orei locale 20:00 (00:00 GMT), transmite Agerpres.ro.

Mass media canadiană relatează că astronomii au început să caute dovezi că explozia a fost provocată de un meteorit care a intrat în atmosfera terestră. Poliția din Quebec a anunțat că a primit numeroase apeluri telefonice după explozie, dar nu s-a constatat deocamdată existența unor pagube materiale.

După căderea unui meteorit în regiunea Celiabinsk din Rusia, ce a provocat pe 15 februarie o explozie în urma căreia circa 1.600 de persoane au fost rănite, majoritatea de cioburile ferestrelor sparte, Agenția Spațială Americană (NASA) a publicat la începutul lunii decembrie un studiu în care semnalează că riscul căderii unor meteoriți pe Terra este de cinci ori mai mare decât s-a estimat anterior.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close