Antena 3 CNN Externe Primele imagini de la atacul cu rachete asupra Kievului, în timpul vizitei secretarului general al ONU

Primele imagini de la atacul cu rachete asupra Kievului, în timpul vizitei secretarului general al ONU

Două explozii s-au produs, joi seară, în capitala Ucrainei, Kiev, iar autorităţile afirmă că armata rusă a comis atacuri cu rachete în timpul vizitei secretarului general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres.

Primele imagini de la atacul cu rachete asupra Kievului, în timpul vizitei secretarului general al ONU
Sursa foto: Surse Antena 3
de Alexandra Ionescu    |    28 Apr 2022   •   20:34

Conform agenţiei Reuters şi posturilor de televiziune BBC News şi CNN, au avut loc cel puţin două explozii, joi seară, la câţiva kilometri de centrul oraşului Kiev.

Exploziile s-au produs la finalul întâlnirii secretarului general ONU, Antonio Guterres, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că Rusia a lansat două rachete în districtul Şevcenkivski din Kiev. "Inamicul a atacat Kievul, au fost două atacuri în Şevcenkivski. Toate serviciile sunt funcţionale. Informaţiile despre victime sunt în curs de clarificare", a declarat Vitali Kliciko, citat de agenţia Ukrinform.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Informaţiile despre cauzele exploziilor nu pot fi verificate din surse independente, conform BBC News.

La Kiev, la ora 18:22, a fost anunțată o alertă de raid aerian, oamenii au fost îndemnați să se ascundă în adăposturi.

Ca urmare a loviturii cu rachete de la Kiev, există victime, dar încă nu se știe câte, - a declarat purtătorul de cuvânt al SES, Svitlana Vodolaga.

Ea a precizat că lovitura a avut loc la primele etaje ale unei clădiri rezidențiale, iar la etajele superioare sunt oameni.

Se pare că în zona respectivă ar fi fost o fabrică, și ea ar fi fost ținta tirului cu rachete. Conform primelor informații, și fabrica a fost lovită. 

Consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei Anton Gerashchenko a spus reporterilor că ”la acewastă oră se știe despre 6 răniți”. 

Gherașcenko a spus că racheta a decolat din regiunea Mării Negre - ”cel mai probabil de pe teritoriul Crimeei ucrainene”.

Una dintre rachetele care au vizat Kievul a fost interceptată și distrusă de unitățile de apărare aeriană.

Consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerashchenko, a publicat o fotografie cu clădirea lovită de rachete. 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Kiev explozii
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close